keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mummo Mutikainen ryhtyy bloggailemaan

Ah nyt mummo Mutikainen kirjoittaa elämänsä ensimmäisen blogin, koska lapsenlapsi sellaista yrittää hänelle opettaa. Niinhän mummot aina tekevät, teettävät digitaaliset työt datanatiiveilla. Se on maailmanjärjestys.
   Ennen vanhat olivat viisaita ja opettivat lapsiaan ja lapsenlapsiaan, jotka kuuntelivat, painoivat mieleensä, tutkistelivat oppeja sydämessään ja menestyivät ja kauan elivät maan päällä, kunnes kuolla kupsahtivat. Nyt munat ovat kanaa viisaampia eivätkä kuuntele vanhojen opetuksia.
   Lapsenlapset sen sijaan ovat kuuntelevinaan, koska mummot ovat ruokkineet heitä voissa paistetuilla letuilla ja ostaneet jätskejä ja akuankkakirjoja ja pehmeitä ja kovia joulupaketteja. He maksavat netissä mummojensa ja vaariensa laskuja ja hoitavat muutakin sähköistä liikennettä, jota vanhat eivät millään opi hallitsemaan. Lapsenlapselliset koppailevat ikivanhojen päiväkahveilla viisailla jälkeläisillään, ja lapsettomat ja lastenlapsettomat pysyttelevät noloina vähän sivummalla, kun mummosakissa kilpaillaan jälkeläisten suunnattomasta etevyydestä ja pätevyydestä.
   Niinpä nyt yksi mummo Mutikaisen lapsista, Kasperi nimeltään, tekee tämän blogin, jota mummo juuri käyttää varmana siitä, ettei se kuuna päivänä lennä avaruuden eetteriin vaan jää ikuisiksi ajoiksi pyörimään hänen tietokoneensa uumeniin, kunnes häviää niin kuin kaikki muukin tässä maailmassa.

   Koko ruljanssi on mummo Mutikaiselle niin raskas, että hänen on metävä ja keitettävä kahvit. <Kahvikupin ääressä saattaa digitaalisen ensikosketuksen kirvely hiukan lientyä.  
 

1 kommentti: