maanantai 8. elokuuta 2016

                                     Normaaliperhe Virtanen

Normaaliperhe Virtanen on nykyisten trendien mukaisesti viisihenkinen, ja jos kaikki lasketaan, heitä on seitsemän. On iskä ja äiskä sekä heidän yhteinen kullanmurunsa Lenni-Iivari, 9 kk. Sitten ovat kouluikäiset erolapset, parillisina viikkoina iskän, parittomina äidin, kumpaakin sorttia kaksi.
Normaaliperheen ruokailut ovat normaaleja. Arkisin iskä syö lounassetelillä baarissa ja koululaiset koulussa. Äiskä syö naisystäviensä kanssa mäkkärissä, jossa Lenni-Iivarin Piltti tai Tutteli lämmitetään mikrossa. Viikonloppuina syödään äiskän laittamaa ruokaa. Iskän lapset eivät tykkää siitä. Heidän äitinsä ei kokkaa, koska se on naisen alistamista. Hänen uusi miesystävänsä ostaa valmiita mikroaterioita, joiden makuun lapset ovat addiktoituneet, ja kotilihapullat maistuvat pliisuilta. Äiskän lapset sen sijaan syövät niitä mielellään, sillä iskän uusi naisystävä on vegaani. Hän pitää ”Kasvispainotteinen voileipäkakku”-nimistä blogia, jolla on jopa 11 586 tykkääjää. Lapset joutuvat kakun koemaistajiksi, ja heistä se maistuu samalta kuin näyttää, härkäpapu-kauranyhtöviljelmältä, jollainen heillä on parvekkeella ja jota on kasteltava päivittäin.
Parikymmentä vuotta sitten normaaliperheessä oli isä, äiti, poika ja tyttö. Siitä 50 vuotta taaksepäin perheessä oli mummo tai kaksi, vaari, jos ei ollut kuollut sydänkohtaukseen, isä, jos oli selvinnyt hengissä sodasta, äiti, 8 – 10 lasta sekä naimaton täti. Niin on maailma muuttunut, ja miksi vielä muuttuu, mummo ihmettelee. Perhe on kumminkin kaikille kotipesä, ja sen tunnusmerkki on yhteinen jääkaappi. Joillekin jopa yhteinen ateria kolme kertaa päivässä, mutta silloin ei enää ole kyseessä normaaliperhe.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti