keskiviikko 9. lokakuuta 2019


                   Kirjoja, kirjoja, kirjoja…

Mummo käväisi Turun kirjamessuilla. Messu tarkoittaa tilaisuutta, jossa edistetään myyntiä, tässä tapauksessa kirjojen. Niitä oli siellä lukemattomia, uusia kun olivat kaikki. Ehkä niistä tulevaisuudessa tulee luettuja, myyvä osapuoli ainakin oli toiveikas.  Kirjoja siirtyi myyntipöydiltä asiakkaitten kasseihin. Se ilahdutti mummoa, joka uskoo, että lukeminen sivistää ja että sivistynyt ihminen lukee.
Tällä kertaa mummo ei bongannut messuilta presidenttiparia niin kuin viime vuonna. Sen sijaan hän näki ihan livenä presidentin vävyn Vesku Loirin ja tunnisti myös hänestä elämäkertakirjan kirjoittaneen Jari Tervon. Kirjassa Vesku mainoksen mukaan kertoo kaiken. Molemmat saivat varmaan käsikrampin paljosta nimmarin kirjoittamisesta.
Melkein yhtä suosittu oli Tuomas Kyrö. joka oikeasti näytti paljon nuoremmalta kuin televisiossa. Kirja ”Mielensäpahoittaja Escorttia etsimässä” kävi kaupaksi ja löytyy varmaan jouluna monen pukin kontista.
Myös heleän herttainen Heli Laaksonen on edelleen kovaa kamaa. Uudeksi tähdeksi messutaivaalle ponnahti laulunikkari Lauri Tähkä. Häntä varjelemaan oli pantu kaksikin turvamiestä, etteivät naiset päässeet syömään poikaa elävältä. Vanhoista staroista kannattaa mainita mummon ikisuosikki alivaltiosihteeri Simo Frangen.
Jenni Haukio tunnetaan hartaana kirjojen ystävänä. Hän haastatteli näyttelijätyön professoria Elina Knihtilää. Mummon onni oli täydellinen, kun sai vielä kuulla Tuula Amberlan lukevan laulajan äänellä runoja. Pää täynnä kirjallista kulttuuria hän marssi ulos. Turku oli niin kylmä, että mieleen tulivat kirjojen sijasta villahousut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti