torstai 4. helmikuuta 2016

           Kynttilänvaloa ja takkatulta

     - Ai että sähkönhinnan korotus. Eikö sen pitänyt olla halpenemassa?
     - Ei nyt ole kyse sähköstä vaan sähköjohdoista, joita pitkin sähkö virtailee.
     - Pitääkö niistä maksaa erikseen?
     - Pitää. Eikö mummo ole kuullut, että ne ovat nykyään ulkomaalaisten omistuksessa?
     - Siis ne suomalaiset johdot, jotka risteilevät lumisessa metsässä?
     - Justiinsa ne. Niin että rouva on hyvä ja maksaa. Kyllä ne ulkomaalaisetkin tarvitsevat rahaa.

Mummo ei tykkää, että suomalainen raha virtaa ulkomaille. Hän päättää käyttää lakkoasetta ja komentaa kaikki suomalaiset sähkönkäyttölakkoon. Huomaavat siellä ulkomaillakin, kuinka vahva on jouykkojen voima. Tyrehtyvät rahavirrat, ja kuinkas se ulkomaalainen suu sitten pannaan?
     Tässä mummon säästökonstit: Sammuta virta kaikista sähkövehkeistä. Aluksi tuntuu oudolta, kun huushollissa eivät enää tuiki punaiset ON-OFF-valot, mutta siihen tottuu. Vaienna radio ja televisio. Tietokoneeseen älä edes vilkaise. Hae kellarista pallogrilli ja lämmitä sillä tarjousmaksalaatikko. Jos talossa on sähkölämmitys, polta takassa risuja ja mainoslehtisiä. Älä käytä uunia äläkä lämmitä saunaa. Kivitä rikki pari katulamppua eli oma osuutesi.
   Mummo Mutikainen hykertelee tyytyväisenä käsiään. Pian ne saapuvat, ulkomaalaiset sähköjohdonomistajat ja rukoilevat lakon loppumista. Ehkä tarjoavat lahjuksiakin, sillä sellaisia kuuluu jossakin hyvin kaukana ulkomailla annettavan. Sitä odotellen mummo nauttii kynttilänvalosta ja takkatulen herttaisesta loimusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti