sunnuntai 31. tammikuuta 2016

                   Riemukasta musisointia

Mummo Mutikainen meni lauantai-iltana sinne minne muutkin musiikista tykkäävät Porvoon seudun ihmiset eli Taidetehtaalle kuuntelemaan - ei ihan itseään Paganinia mutta mummon mielestä yhtä loistavaa viulun taituria.
   Viulistin nimi oli Ilya Gringolts, ja mukana oli Suomalainen barokkiorkesteri ynnä Meta4-kvartetti liidaamassa. Mitä liidaus meriteeraa, se ei mummolle selvinnyt eikä moni muukaan asia, vaikka hän kotiin päästyään  pisti koko tietokoneosaamisensa peliin ja näppäili läpi vikipediat ja muut tietolähteet. Porvoon pojan Tuomas Hannikaisenkin nimi siellä vilahti, mutta eipä tätä ainakaan lavalla näkynyt.
    Mutta viis niistä tiedoista! Soitto oli riemullista, oikeata yhdessä musisoimisen iloa. Täydellistä taitavuutta niin säveltäjiltä eli Paganinilta ja Mendelssohnilta kuin esittäjiltä. Täysi sali sai nauttia huippuosaajien taidosta ja soittajien nuorekkaasta elämänilosta. Lisämausteena ykkösviulistin nuori into ja yhteistyö Gringoltsin kanssa sekä kakkosviulistin taitava soitto, punainen silkkipaita, kultakimalteiset legginsit ja kokovartaloeläytyminen musiikkiin. Eikä kukaan yleisöstä taputtanut väärään aikaan, vaikka mummo sitä kovin pelkäsi. Keitä nämä taiturit olivat, sitä ei kertonut ohjelma sen paremmin kuin vikipedia.
   Entä sitten se pieni poikkeama klassisesta musiikkikäytännöstä eli Jarmo Julkunen, joka sai kitaran näköisestä soittimestaan esiin vaikka mitä. Ai ai, mummo Mutikainen tuumi, kyllä oli mahtava katsella ja kuunnella ihmisiä, jotka osasivat hommansa. Kiitokset niille, jotka tämän ilon järjestivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti