lauantai 19. maaliskuuta 2016

          Itsehoidon ihanuus

Mummo on lenkillä. Polvi menee vinksalleen, ja siihen tekee julmetun kipeää. Hän lenkuttaa kotiin ja muistelee kolmen K:n sääntöä eli kylmää ja koholle. Mikä se kolmas oli, se ei muistu mieleen. Hän laittaa polven päälle pakastehernepussin ja nostaa jalan penkille.
     Ei auta. Entä geeli, jota televisiomainoksen nainen sivelee kipeään kohtaan ja on heti yhtä timmissä kunnossa kuin Pertti Karppinen ihmepillereistä? Geelin taika ei pure polven kipuun, joten hän nielaisee kourallisen särkypillereitä ja juo tilkan vettä.
   Se kolmas apukonsti ei vieläkään tule mieleen, mutta mummo arvaa, että K tarkoittaa kotimaista elokuvaa. Siis televisio auki, jalka rahille ja ympärille lämpöinen huopa. Kotimainen saa alkaa. Välillä mummo nukahtelee mutta on hereillä, kun Ansa ja Tauno pääsevät loppusuudelmaan.
   Tauno Palon charmi on niin tehokas, että jalka paranee itsekseen. Mikä kansakunnan ahdinkoa helpottava tapahtuma! Mummon ei tarvitse kuormittaa terveydenhoitoa, jolle olisi kumminkin kertynyt 500 - 1000 euron kulungit, ottaen huomioon lääkärit, röntgenit, magneettikuvaukset, labrakokeet, lääkepillerit ja pistokset, salvat, taksisetelit, fysioterapian ja mahdollisesti vielä rollaattorin.
   Hän tulee mainostamaan samaa koko Suomen kansalle. Tehkää kuten minä, säästäkää verovaroja ja hoitakaa itse itsenne. Siihen ei nykyään moni kykene, mutta hänellä on kanttia. Toivottavasti umpisuoli ei tulehdu, sillä sellaisen leikkaaminen peilin edessä hirvittää ronskimpaakin mmmoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti