perjantai 4. maaliskuuta 2016

               Mäystin, rotanloukku tai jotain sinne päin

Mummo hiihtelee. Aurinko paistaa, ja hangella kimaltelevat miljoonat timantit. Elämä on totisesti makeaa. Hetken perästä makeus on tiessään. Kaatunut mummo sätkii lumihangessa selällään kuin koppakuoriainen eikä pääse suksien kanssa pystyyn. Siteen voi aukaista vain kun seisoo tanakasti suksen päällä ja osuu sauvan kärjellä kärpäsenkakan kokoiseen pisteeseen siellä alhaalla.
   Ohi hiihtävä pariskunta auttaa mummon ylös ja kysyy, katkesiko luita. Ei katkennut, mutta päässä välähti ajatus. Hänen on heti ryhdyttävä suunnittelemaan suksiin mummovaarisidettä, jonka kanssa sataa vuotta lähestyvä hiihtäjäkin pärjää. Jonkinlainen mäystimen, Voitto-siteen ja Rotanloukun risteytys, johon on helppo sujauttaa mono ja josta se vapautuu seisten, istuen tai hangessa maaten.
   Mummo ei ole oikein hyvä rakentelemaan teknisten vehkeitten prototyyppejä, mutta onhan Suomessa Harri Kirvesniemi ja suksitehdas. Nyt kiireesti kirjoittamaan kirjettä Hartsalle. Kyllä tehtaan viisaat insinöörit valmistavat tuota pikaa koekappaleen, joka patentoidaan mummon nimiin ja annetaan Paola Suhosen disainattavaksi. Pian mummon nerokasta keksintöä myydään tuhansittain koko pohjoisella pallonpuoliskolla, ja kaikki maailman kaatuilevat mummot ja vaarit kiittävät häntä. Suomen työllisyys kohentuu, ja kenties Kerkkooseenkin vielä syntyy alan tehdas.
   Mummo hykertelee tyytyväisenä käsiään ja ajattelee sitä valtaisaa rahamäärää, joka hänen tililleen pian kilahtaa. Kannatti kaatua! Hän kutsuu nyt jo kaikki hiihdon ystävät glögille, kun uusien siteitten julkistamishiihtoja hiihdellään Pihlajatien hiihtostadionilla. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti