torstai 14. huhtikuuta 2016

                Klikkaa jos tykkäät


Netissä klikataan jos tykätään. Mummo ei klikkaile vaan käyttää vanhanaikaista tapaa ja ilmoittaa täten tykkäävänsä näistä:
   Kevät. Aurinko. Sininen taivas. Sauvakävelijät. Juoksijat - enimmäkseen nuoria naisia, joilla poninhäntä heiluu iloisesti puolelta toiselle. Urheiluhullut. Sellistit, viulistit ja kitaristit. Lapset ja lastenlapset. Muistojen bulevardin sävelmät. Kirjasto. Kirjat. Kotimaa, jossa vallitsee niin laaja demokratia,  että saa haukkua vaikka presidentin. Sotaveteraanit, jotka kertovat nauhalle muistojaan kiihkottomasti ja hymyn häive suupielessä, koska puolustettu maa on arvokas.
   Entä ne ei-trykkäämiset? Niitä nyt olisi, mutta mummo tekee rajauksen. Hän klikkaa vain pienet, arkiset ja kotimaiset asiat. Eivät ne ulkomailla kumminkaan lue hänen listaansa eivätkä lakkaa sotimasta ja kiduttamasta vankeja, sieppaamasta lapsia sotilaiksi, raiskaamasta eivätkä lopeta terroritekoja. Tässä siis mummon ei-tykkäämiset:
   Narsistiset radio- ja TV-ihmiset, jotka nauravat kuollakseen omille typerille vitseilleen. Elikkä-sanan käyttäjät. Kaupan tomaatteja käpelöivät ihmiset, jotka yrittävät jakaa rinoviruksensa ja listeriabakteerinsa, hivinsä, zikansa, ebolansa ja lintuinfluenssansa kaikelle kansalle. Poliitikot, jotka moittivat vanhustenhoidon tasoa mutta eivät käy tervehtimässä omaa mummoaan. Aikuiset, joiden mielestä lapsilla ei ole koulussa kivaa. Rasistit, joiden mielestä turvapaikanhakijoilla olisi ollut ihan turvallista siellä kotona. Ihmiset, jotka eivät näe maailmassa mitään tykättävää, sillä mummon mielestä tämä on ihan siisti mesta. Suorastaan paras missä mummo on konsanaan ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti