maanantai 14. marraskuuta 2016

    Presidentit ovat viisaita

Presidentit jakelevat viisauksiaan, joita kansa sitten toistelee. Paasikivi sanoi, ettemme voi mitään maantieteelle. Sitä saa hokea vaikka Laura Lepistö, kun polkee pyörällä vimmatusti ylämäkeä. Kekkonen lausahti, että näin on jos siltä näyttää. Sen nimen hän antoi leipälautataideteokselleen. Se kelpaa sanottavaksi, kun pankkitili näyttää nollaa.
Saulin viimeisimpiä viisauksia on ”Nyt jos koskaan vai ei nyt eikä koskaan.” Hän selitti uutta kansallisurheilulajiamme Venäjän mollaamista. Saapa nähdä milloin Johan Bäckman älähtää. Saulin lausetta tullaan vielä siteeraamaan runsaasti. Tällä hetkellä se sopii nuorelle, joka aamuneljältä kömpii sänkyyn. Sen pitää tapahtua nyt tai ei koskaan. Herätä kantsii, kun muut palailevat töistä tai koulusta.
Olisi nyt vain päättäjillä viisautta sanoa nyt jos koskaan, kun miettivät nuorten ahdinkoa. Ei voi olla oikein, että peräkamarin pojaksi jää kokonainen sukupolvi, joita ei auteta, ei nyt eikä koskaan. Enintään kysytään, mitä yhteistä on Jeesuksella ja tällä pojalla. Jos lukija ei tiedä, mummo valistaa: Kumpikin elää 30-vuotiaaksi äitinsä sapuskoissa, ja jos jotakin tekee, se on ihme. Eikä syypää ole se poika vaan ympäröivä yhteiskunta.

Ameriikan maa sai uuden presidentin jakelemaan kansan kärttyisässä suussa kuluvia viisauksia. Niitä hokee nyt mies nimeltä Donald Trump. Mummo julistaisi mielellään lukijakisan Trumpin parhaista sanonnoista, mutta kun ei keksi sopivaa palkintoa, jättää kisan pitämättä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti