tiistai 12. marraskuuta 2019


                                        Miesten viikko

Televisio-ohjelmassa Tanssii tähtien kanssa kaksi miestä tanssi keskenään niin kauniisti, että mummo ihastui niin tanssijoihin kuin koko miehisen tanssin ajatukseen. Kai siinä oli ripaus homoerotiikkaa mausteena.
Vaan ovat ne pojat ennenkin osanneet tanssia. Piirileikkilaulussakin lauletaan ”Taas on pojat yksin, sun pralialilei, sun pralialilei.” Tanssia pitemmälle ei niinä aikoina sopinut mennä, sillä suhteet samaa sukupuolta olevien kanssa oli kielletty laissa jo vanhantestamentin aikoina. Suomenkin historiassa sinne päin kallistuvia on jopa tuomittu kuolemaan.
Vuodessa on 52 viikkoa. Niistä 51 on naisten, sillä naisethan tämän maan arkea pyörittävät. Meneillään oleva on miesten viikko, eikä ihan syyttä. Naiset päättivät kerran, että nyt akkaväen sortaminen saa loppua. Tästä alkaen he eivät enää elä hellan ja nyrkin välissä. Kokeilkoot nyt miehet sitä samaa. Pian enin osa ainakin ns. sivistyneen maailman miehistä menetti vuosituhantisen mahtinsa. Nykyään naiset päättävät perheen asioista, rahan käytöstä, lomien vietosta ja muusta, ja mies vastaa kiltisti: ”Kyllä, rakkaani.”
Hyvä siis, että yksi viikko on omistettu miehille. Sen päätteeksi vietetään isäinpäivää, jolloin isät saavat koulussa tai päikkärissä tehdyn kortin, lahjaksi sukat tai kalsarit ja ilon viedä perheen ravintolaan syömään. Jos oikein suurpiirteisiä ollaan, isä pääsee katsomaan lätkämatsia. Kapakkaan ei missään nimessä, niin pitkälle ei miesten vapautus ole vielä edennyt.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti