perjantai 15. tammikuuta 2016

                         Kivut, säryt ja kolotukset

Missä kaksi tai kolme kokoontuu, siellä kerrotaan uskomattomia tarinoita sairauksista. Näin ainakin naisten kesken. Kivut ja kolotukset eivät taida olla miesten puheenaiheita.
   Naiset sen sijaan rakastavat sairaustarinoita.Niitä kerrataan kahvikutsuilla kunnes viimeinenkin pootoori on tiristetty kuppeihin. Hiljaisimpia ovat ne, joilla on vakavimmat vaivat, joko omassa tai läheisten elämässä.
   Tavallisesti joukosta löytyy yksi vaivojen ja tautien kuningatar, jonka kivut ovat muihin nähden ylivoimaiset. Hän ottaa terveydenhoitokuluista oman osuutensa ja vähän ylikin. Urheasti hän kestää sen, ettei alan henkilökunta ota hänen vaivojaan todesta. "Vielä minä teille näytän", hän uhkaa.
   Mummo Mutikainen päättää voittaa kuningattaren maineikkaan tittelin. Hän ryhtyy lukemaan lääkärikirjoja ja Vikipediaa löytääkseen kolotuksilleen hienot nimet ja selvitykset. Hän katsoo kaikki sairaalasarjat aina kätilöjuttuihin asti, vaikka lastensaantiaika on ajat sitten jäänyt taakse.
   Kirjaston lehtihyllyjen naistenlehdistä hän löytää aivan uuden tietolähteen, lääkäripalstat. Erityisesti Kiminkisen vastauksista hänen tietoisuuteensa pamahtavat saarijärveläishuumorilla höystettyinä mitä moninaisimmat vaivat.
   Mummo jatkaa opiskeluaan. Se kannattaa, sillä jonakin päivänä hän löytää sairauden, jonka kanssa hän voittaa kaikki kilpailijansa. Kenties hän päätyy vielä valelääkäriksikin. Niin paljoa tietämystä ei kannata heittää hukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti