sunnuntai 3. tammikuuta 2016

                         Edullista eduskunnalle


Mummo Mutikainen on saanut viettää mukavan joululoman. Nyt se on loppu. Ei hänen töihin enää tarvitse vääntäytyä, kun on onnistunut pääsemään eläkkeelle. Entisinä hyvinä aikoina nimittäin sellaista vielä tapahtui. Mutta hän on viettänyt virkistävän joululoman ilman eduskunnan istuntojen katsomista. Kansanedustajat olivat kaiken riitelemisensä välissä joululomalla, ja mummon kaltaiset valppaat seniorikansalaiset pääsivät istuntojen katselemisen vaivasta.
   Nyt hän kirjoittaa kirjettä. "Arvoisa Rouva Puherouva! Tiedustelen kunnioittavimmin, sopiiko että järjestän arvoisille Kansan Edustajille Arvokkaan Käyttäytymisen kurssin..."
   Tässä vaiheessa kirjoittaminen keskeytyy. On koottava ajatukset, että kirjeestä tulee informatiivinen mutta kohtelias. Missään nimessä Rouva Puherouva ei saa luulla, että hän tässä nyt arvostelee ja kritisoi Rouvan hallinnassa olevaa kansakunnan parhaimmistoa. Hän vain tarjoutuu ihan ilmaiseksi pitämään kurssin, jossa käydään läpi keskeiset käytösohjeet, joita  kansanedustajat näkyvässä asemassaan joka päivä tarvitsevat.
   Mummo on kirjoittanut kurssinsa sisällön paperilapulle. Ja onhan sitä pitkä lista. "Pukeudu asiallisesti. Kampaa tukkasi, jos sinulla sellainen on. Pysyttele paikallasi. Koeta olla nukahtamatta, vaikka vastustajapuolueen edustajan puhe pöntössä olisi miten nukuttava hyvänsä. Älä ainakaan kuorsaa. Koeta pitää kännykkä tai iPad näkymättömissä..."
   Kun mummo viimeksi seurasi eduskunnan istuntoa, siellä oli meno kuin ADHD-oppilaitten luokassa. Pidettiin pieniä torikokouksia, joissa juteltiin puoliääneen. Moikkailtiin tuttavia. Selattiin kännyköitä ja läppäreitä. Naurettiin kovaäänisesti kulloisellekin puhujalle. Äiti-ihmiset antoivat kännykällä kotona olevalle jälkikasvulle ohjeita läksyjentekoon. Joku haukotteli suu niin leveällä, että hampaanpaikat näkyivät. Ei ollut koskaan kuullut, että käden voisi sirosti viedä suun eteen, jos ihan turkasesti haukotuttaa.
   Nyt se on loppu. Mummon kurssin käytyään kaikki kansanedustajat ovat sisäistäneet siivon käyttäytymisen ja ovat taas sitä mitä heidän kuuluukin, kansakunnan parhaimmistoa! Mummo päättää kirjeensä kohteliaisiin sanoihin ja toivottaa niin Rouva Puherouvalle kuin koko edustajajoukolle mitä parhainta vuotta 2016. Mainitsee velä ihan viimeksi, että hänen kurssinsa tulee eduskunnalle hyvin edulliseksi. Hän ei tarvitse palkkiota, mutta jos saisi kahvin ja paakelssin eduskunnan kuulussa kuppilassa, niin olisi onnellinen.

3 kommenttia:

  1. Ansaitset kahvit edes jossakin kuppilassa esim. Turussa.

    VastaaPoista
  2. Saat kahvit.karjalanpiirakoita munavoilla niin paljon kun jaksat syödä ja parhaan huvimajan yksin oikeudella jos tulet tänne luonnon kauniin Pohjois- Karjalan piäkaupunkiin Riäkkylään.

    VastaaPoista
  3. Etsit suurta määrää yrityksen elvyttämiseen tai etsit lainaa talon ostamiseen.
    Voimme tarjota sinulle tämän lainan.

    Sähköposti: info@creditfinance-bank.com
    Mikä numero on: +33784505888
    Verkkosivusto: https://www.creditfinance-bank.com

    VastaaPoista