tiistai 25. huhtikuuta 2017

   Ihan sikasiistii 19.4. 2017

Mummo tempaistiin pääsiäislauantaina nykykulttuurin piiriin. Hän joutui seuraamaan laulukisan finaalia. Alan tietämys oli aikojen saatossa päässyt tipahtamaan nollalukemiin, joten oli teeskenneltävä. Hyvinhän se onnistui. Esiintyjät Anna Puusta ja Red Ramasta alkaen olivat hänelle muka tuttuja. Mike Monroen isän kanssa hän oli ollut kolmisenkymmentä vuotta puheväleissä, tosin hiukan yksipuolisesti, kun isä oli radiokuuluttajana puhunut ja hän kuunnellut. Mutta melkein naapurin poika siis kimaltavissa esiintymisrytkyissä ja vaalea tukka tutusti silmillä. Rokkauksen ripeä jalanheitto pisti mummon taputtamaan ja huutamaan villisti bravoota.
Mummo sai kevyen musiikin monipuolisen korvahuuhtelun sekä pikakurssin alan terminologiaa. Hän osaa nyt kommentoida alaa asiantuntevasti. Biisit olivat sairaan siistejä ja kilpailijoilla mieletön fiilis. Jokainen sai kisasta henkisesti tosi paljon. Kaikilla mieletön veto. Moni oli käsittämätön lahjakkuus, ja biisit niin klassikoita, että yleisö nautti ihan sikana. Fiilis oli älyttömän fantastinen, siis niinku ihan jees. Kaikki meni satavarmana just nappiin.
Sikamakee ilta läheni loppuaan, ja mummolle tuli ihan tippa linssiin. Mutta ei murhetta. Juontaja ilmoitti, että näin hyvä homma otetaan ensi syksynä uusiksi. Ei kuin nyt syksyä odottamaan, mummo ajattelee ja on sairaan tyytyväinen siihen, että osasi äänestää voittajaa. Ja että yleensä osasi äänestää.

Entä kisan juontajat? Hekin tunnustivat: ”On meil ollu sairaan siistii!” Niin oli mummollakin. Jaksaisi nyt vain odottaa ensi syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti