tiistai 24. lokakuuta 2017

Börstaa, hevitystä ja tinderiä

Mummo on oppinut nuorison sanoja. Börsta eli olut on merkittävä tekijä nuorten elämässä, miksei yleensäkin elämässä, ollut jo kivikaudelta alkaen. Hevitys on hevimusiikin kuuntelua tuhannen samanhenkisen kanssa käsivarret tahdissa heiluen. Tinderin avulla löytää vaivattomasti samanhenkistä seuraa.
Ennen muinoin seuraa löysi täällä Porvoon seudulla piirileikkikedolta maistongin juurelta, jossa pyörittiin päänauhat hulmuten. Joskus oli talkootansseja. Päivän ankara työ pehmitti kropan ja sydämen, joten suhteita syntyi. Moni joutui luovuttamaan näissä asioissa päätösvallan vanhemmilleen, jotka harjoittivat törkeätä ihmiskauppaa ja myivät nuorisonsa kumppaniksi sille, jolle olivat velkaa. Tätä kauppaa käydään vieläkin monessa maassa. Euroopan maihin muuttaneet tytöt joutuvat 14 vuoden ikään päästyään olemaan tarkkoina, ettei heitä kotimaan kesälomamatkalla myydä lapsivaimoksi jollekin vanhalle ukonrähjälle.
Ei tyttäriä aina kannattanut naittaa. Yksi sai jäädä vanhaksipiiaksi hoitamaan vanhempiaan. Saipahan siinä elatuksen, ja kun vanhemmat kuolivat, pääsi veljen perheeseen ilmaiseksi piiaksi.

Nykyään konstit kumppanin haussa ovat sähköiset. Netistä löytyy ystävä, jos ei pääse iskuretkelle Vanhaan Maestroon. Suorasukaisimmin homma hoituu tinderillä. Ei kuin kännykkään pari näpäytystä: paikkakunta, ikähaarukka ja kohteen sukupuoli, ja miespuolista seuraa etsivällä on edessään palomieskalenterillinen raavasta mieskarjaa tai tyttöjä mielivällä parin Playboy-lehden verran hehkeitä lyylejä. Sitten ei kuin yhdessä nauttimaan börstaa ja hevittämään. Voi kaverin tilata kotiinkin kuin pizzan. Helppoa! Mummon käy oikein kateeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti